Zangvereniging Cantare zamelt in voor kinderen van Oranienburg

Bron: Brabants Dagblad | woensdag 18 maart 2009 |VUGHT – De Vughtse zangvereniging Cantare die medio mei afreist naar Oranienburg vraagt Vughtenaren om een financiĆ«le bijdrage voor de aldaar in armoede levende kinderen.

Middels goede contacten die enkele leden van de zangvereniging in de loop der jaren met Oranienburg hadden opgebouwd, hoorde men over de schrijnende financiƫle toestanden aldaar die vooral voor een aantal kinderen verstrekkende gevolgen hebben gekregen.

Een dertigtal kinderen krijgt zijn warme maaltijden slechts drie maal per week via een gaarkeuken en schoeisel en kleding zijn uiterst schaars en voor de vaak werkeloze ouders onbetaalbaar.

De totale inleg van de lotto die de club iedere repetitie houdt is al toegezegd voor dit doel, maar men wil het dorp, dat een jumelage heeft met Vught, met een groter bedrag verrassen. Daarvoor opende de club bij de Rabobank een rekeningnummer waar sympathisanten van het koor een donatie kunnen doen.

Het koor verzorgt tijdens het bezoek enkele concerten en wil dan tevens een aardig eindbedrag overhandigen aan de instanties aldaar. Informatie is te verkrijgen bij Tiny van Hemert op telefoonnummer 6569198. Het rekeningnummer ten bate van kinderen Oranienburg is 140768912.

Sinds negen jaar hebben de gemeenten Vught en Oranienburg een jumelage, oftewel een partnerschap. De gemeente Oranienburg heeft ongeveer 42.000 inwoners, de stad zelf ongeveer 30.000. Oranienburg ligt ten noorden van Berlijn, op circa drie kwartier met de trein. Vorig jaar jaar besloot Vught om de jumelage meer inhoud te geven. Zo kwam er een stichting die de stedenband onderhoudt.