Fietstocht Cantare

FIETSTOCHT CANTARE   maandag 12 augustus 2013

Nou het zou er dan toch van komen, de “uitgestelde” fietstocht van Cantare.

Na diverse keren de buienradar bekeken te hebben( er zou zo rond 16.00 uur een buitje komen volgens Ed) waagden wij het er op en gingen richting de Bossche broek. Het was 13.30 uur.

Vlak voor de afdraai bij de Heun begon het te druppelen, toch maar even wachten en schuilen onder de bomen (we hadden beter door kunnen rijden naar het bruggetje) het begon te stortregenen en we werden dus kletsnat. Wat te doen?

Die lieve gastvrije Greet wist een oplossing, met z’n allen naar de Grote Gent, opdrogen en koffie of thee drinken.  Intussen weer de buienradar geraadpleegd met Frans (van Greet). Het zag er goed uit voor de rest van de middag dus………………1 uur later vertrek en een aangepaste route. We wachtten even op Ghieta (die was de weg kwijt) en vertrokken richting Gestel.

Wat is Brabant dan toch mooi en wat hebben we fijne fietspaden. De dommel  meandert (vind ik zo’n mooi woord) door het landschap.  Cor zat zichtbaar te genieten bij Frans achterop de tandem.

Via de Hooibrug kwamen we aan bij de nieuwe oude ketting in Boxtel waar we koffie/thee/bier o.i.d  dronken en heerlijk appeltaart met slagroom (voor de liefhebbers die niet aan de lijn deden) aten.

Daarna richting Esch, opstopping, Ghieta had een lekke band dus Wim werd ter plekke  bezemwagen, hij was degene met een fietspomp, en dan  telkens een stuk fietsen tot de band weer leeg was, weer pompen en zo naar Vught. Intussen was mijn elektrische fiets er mee opgehouden, de accu was niet leeg! Hij staat nu bij de fietsenmaker. Dat was even zwaar trappen.

Bij Chopin aangekomen wachtte ons een warm welkom, er stond een bord voor de deur met “WELKOM CANTARE”. Er waren al enkele leden aanwezig en we hebben genoten van een borrel  en heerlijke snacks.

Het is dus alleszins goed gekomen en het was gezellig.

Groetjes Marij.