Activiteiten

maandag 8 juli hebben wij als koor onze jaarlijkse fietstocht als afsluiting van het koorjaar.. Wij starten om 14.00 uur bij het Gemeentehuis en vanaf daar wordt de fietstocht geleid door Selmi Houx en Harrie Eltink, de samenstellers van deze tocht. Na afloop een gezamenlijk etentje bij ’t Groenewoud.

Op maandag 16 december zingen wij in huize Elisabeth. Daar brengen wij een kerstconcert in de gezamenlijke huiskamer. aanvang 14.00 uur. Ook hier zorgen wij voor een fijn kerstgevoel voor de bewoners

Ons concert in DePetrus is zeer geslaagd, we kunnen terug kijken op een goed concert wat goed bezocht is. Na maanden van voorbereiding en studie geeft dat een goed gevoel. lees hieronder de recensie.

Indrukwekkend benefietconcert zangkoor Cantare NM Kamp Vught

VUGHT – Zangkoor Cantare gaf zondagmiddag een indrukwekkend benefietconcert in de volle DePetrus in Vught voor de uitbreiding van de ontvangstruimte van NM Kamp Vught. Het concert bracht ruim 2500 euro op.

Kees van der Zandt 31-03-19, 18:07 Laatste update: 01-04-19, 08:35

Een ovationeel en lang applaus van de 170 bezoekers in De Petrus in Vught was zondagmiddag na afloop van het concert ‘Hoor de vrouwen zingen’ de terechte beloning voor het Vughtse zangkoor Cantare. Het 33 leden tellende koor, onder leiding van dirigent Christ Withagen, gaf een indrukwekkend benefietconcert, ten behoeve van de uitbreiding van de ontvangstruimte van NM Kamp Vught, dat klonk als een klok en stond als een huis. Cantare vertolkte met verve bestaande Nederlandse nummers, die in oorlogstijd in Kamp Vught door de daar gevangen verzetsvrouwen Hetty Voûte en Gisela Söhnlein van een bemoedigende tekst waren voorzien om de gevangenen in het concentratiekamp wat op te beuren. Zo werd ‘Draaien altijd maar draaien’ uit de musical bewerkt tot ; ‘Draaien, ‘t leven blijft draaien. En spoedig dan ga je weer naar de vrijheid. En naar de haaien gaan we toch nooit…’

De nummers, die door de goede akoestiek prima klonken, werden met aangename dictie en een korte toelichting aangekondigd door Mary van Noort. Annemieke Kamoschinski, vrijwilligster van NMKV, nam het initiatief voor het concert, dat ruim 2500 euro opbracht. ,,Ik ben hartstikke blij dat het zo aansloeg bij het publiek op deze locatie”, liet ze na afloop tevreden weten. ,,Maar het blijft bij deze ene keer, want het was niet voor niets een eenmalig benefietconcert.”

Wij zoeken nog naar een ruimte om een luchtig concert te geven samen met een bevriend koor! Wie kan ons hieraan helpen of heeft een idee ?

 Er zijn weer contacten gelegd met onze partnerstad Oranienburg. In 2020 zijn de plannen om in september daar weer te gaan zingen. Onze leden zijn alvast aan het sparen voor de reis en het verblijf. Je hoort hier nog meer van.

Wij zoeken ook nog ruimte om een uitwisselings concert te geven in een informele sfeer? Als iemand een idee heeft graag contact opnemen met het secretariaat.

Cantare
40 jaar jong en nog zeer actief.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Secretariaat Telefoon E-mail

Mevr. N. Lammers                                                                                                         073-6567854                                                                                     nellylammers66@gmail.com.

Mevr G du Maine 073 6565913 greetdumaine@gmail.com