Concert in de Petrus

 

Ons concert in DePetrus is zeer geslaagd, we kunnen terug kijken op een goed concert wat goed bezocht is. Na maanden van voorbereiding en studie geeft dat een goed gevoel. lees hieronder de recensie.

Indrukwekkend benefietconcert zangkoor Cantare NM Kamp Vught

VUGHT – Zangkoor Cantare gaf zondagmiddag een indrukwekkend benefietconcert in de volle DePetrus in Vught voor de uitbreiding van de ontvangstruimte van NM Kamp Vught. Het concert bracht ruim 2500 euro op.

Kees van der Zandt 31-03-19, 18:07 Laatste update: 01-04-19, 08:35

Een ovationeel en lang applaus van de 170 bezoekers in De Petrus in Vught was zondagmiddag na afloop van het concert ‘Hoor de vrouwen zingen’ de terechte beloning voor het Vughtse zangkoor Cantare. Het 33 leden tellende koor, onder leiding van dirigent Christ Withagen, gaf een indrukwekkend benefietconcert, ten behoeve van de uitbreiding van de ontvangstruimte van NM Kamp Vught, dat klonk als een klok en stond als een huis. Cantare vertolkte met verve bestaande Nederlandse nummers, die in oorlogstijd in Kamp Vught door de daar gevangen verzetsvrouwen Hetty Voûte en Gisela Söhnlein van een bemoedigende tekst waren voorzien om de gevangenen in het concentratiekamp wat op te beuren. Zo werd ‘Draaien altijd maar draaien’ uit de musical bewerkt tot ; ‘Draaien, ‘t leven blijft draaien. En spoedig dan ga je weer naar de vrijheid. En naar de haaien gaan we toch nooit…’

De nummers, die door de goede akoestiek prima klonken, werden met aangename dictie en een korte toelichting aangekondigd door Mary van Noort. Annemieke Kamoschinski, vrijwilligster van NMKV, nam het initiatief voor het concert, dat ruim 2500 euro opbracht. ,,Ik ben hartstikke blij dat het zo aansloeg bij het publiek op deze locatie”, liet ze na afloop tevreden weten. ,,Maar het blijft bij deze ene keer, want het was niet voor niets een eenmalig benefietconcert.”