Onze Dirigent

Even voorstellen: dirigent Christ Wilthagen

Christ Wilthagen ( 1948 ) kreeg zijn eerste ervaring met koren al op zeer jeugdige leeftijd mee door regelmatig naar het familiekoor “Wilthagen” te luisteren waarvan zijn vader koorlid was. Reeds vanaf het 6e  levensjaar werd door het wekelijks bijwonen van de RK eredienst te Moerdijk zijn belangstelling gewekt voor kerkmuziek. In het bijzonder als door het plaatselijk gemengd koor de missen van Perosi ten gehore werden gebracht. Hij is jaren lid geweest van het kinderkoor aldaar.

Na zijn lagere schooltijd heeft hij muzieklessen gevolgd voor het kunnen bespelen van waldhoorn en klassiek gitaar. Hij heeft als gitarist in diverse combo’s van jongerenkoren gespeeld.

Vanaf 1994 heeft hij zangles van Peter Kooijmans, ex beroepszanger van het Nationale Omroepkoor.

In 2006 was de zangkwaliteit zo goed dat hij deel mocht nemen aan het TV programma: Una Voce Particolare van Ernest Daniël Smit.

Naast zijn administratieve opleiding voor Administrateur heeft hij vanaf 1977 tot en met 1997 al de benodigde getuigschriften en diploma’s tot op het hoogste amateurniveau behaald.

In 1977 begon hij met dirigeren. Hij werd dirigent van het parochieel gemengd koor van de H. Bartholomeus te Zevenbergschen Hoek. Allerlei koren in velerlei genres heeft hij gedirigeerd en momenteel is Christ dirigent van 3 koren.

Naast het parochieel koor in Zevenbergschen Hoek zijn dat de gemengde koren:

  • Vughtse zangvereniging Cantare te Vught
  • Parochieel koor Sint Caecilia te Kaatsheuvel